cheerforchampions.be

Wat zijn de leukste games voor kleuters?

Een game spelen is niet meer weg te denken. Voor kleuters heb je ook diverse games. Soms met veel entertainment maar ook leerzame games. De games kunnen helpen dat de kleuter creatief gaat denken en leren samen te werken. Met de games die we je hier beschrijven kun je de kleuters met een gerust hart laten spelen.

Untitled design - 2022-10-31T182825.953

Just Dance, een leuke game om mee te dansen

Kinderen vinden het leuk om te dansen en te springen. Met Just Dance krijg je de kleuters op de vloer. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Je zou het ook samen kunnen spelen met je kind samen. Je leert dansmoves op de allernieuwste popnummers. Just Dance is niet alleen een game maar geeft iedereen de mogelijk om actief bezig te zijn.

Just Dance kan gespeeld worden op verschillende consoles zoals de Playstation 5, Xbox, Nintendo Switch bijvoorbeeld. Je kleuter zal urenlang plezier hebben met Just Dance en krijgt volop beweging. Het spel kan alleen gespeeld worden maar ook met meerdere mensen tegelijk.

Een leuk kaartspel dat je samen met je kleuter kunt spelen. Het spel kun je met vier personen spelen. Kinderen vanaf drie jaar kunnen Uno Junior spelen. Het is een snel spel en toegankelijk voor iedereen. Het kaartspel Uno Junior lijkt op pesten maar heeft nu plaagapen en grappige vogels op de kaarten staan.

Uno Junior, het kaartspel voor de kleinsten

Een educatieve game voor kinderen vanaf vier jaar

Kinderen leren graag. Als je een Ipad heeft kan je kind gebruik maken van allerlei leuke educatieve games. Sommige spellen kunnen gespeeld worden op de smartphone. Voor de kids is het eenvoudiger om een game te spelen op de Ipad. Een leuke game die kinderen eenvoudig kunnen spelen is Letterschool.

Het is een app waarmee je kind leert beter te lezen en schrijven. Op een spelende manier leren de kinderen het schrijven. De kinderen horen ook klanken van de woorden. De eerste 5 letters van deze app kan gratis gespeeld worden. Voor de volledige versie moet je een klein bedrag betalen maar je kind zal beter worden met lezen en schrijven.

Een andere leuke app voor kinderen is Thinkrolls. Je kind gaat in deze app een avontuur aan. Het kind kan kiezen uit 26 personages. Je kind moet door een doolhof en bewegen over allerlei obstakels. Thinkrolls is een van de beste familieapps.