cheerforchampions.be

Waar let je op wanneer je een game computer koopt?

Een game computer kopen is niet altijd eenvoudig. Soms weet je niet waar je op moet letten bij de aankoop van een game computer. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten wanneer je overweegt een te kopen.

Een processor die snel is

Als je games wilt spelen op de computer is het belangrijk dat de processor snel is. Een snelle processor is belangrijk wanneer je van plan bent om meerdere applicaties of games te laten draaien op de computer. Een processor die snel is in combinatie met een goede videokaart zorgen al voor een goede game computer.

De videokaart van een game computer

Een game computer heeft een goede videokaart nodig. Een videokaart bepaald welke spellen je kunt spelen. De beelden per seconde worden bepaald door een videokaart. Voor een goede weergave en een soepel verloop van het spel heb je een van de nieuwste videokaarten nodig. Een videokaart veroudert snel en de nieuwe games vereisen dan ook weer een betere videokaart.

Het werkgeheugen van een game computer

Met genoeg werkgeheugen maak je de game computer sneller. De game pc’s beginnen bij 8 GB. Veel spellen hebben een werkgeheugen nodig van 16 GB. Een game computer met genoeg werkgeheugen zorgt ervoor dat je de games goed kunt spelen.

Het grafische geheugen in je game computer

Een gemiddelde game computer heeft 3 tot 4 GB grafisch geheugen. Als je een game computer wilt kopen voor een langere termijn dan kun je beter kijken naar een grafisch geheugen van 6 tot 8 GB. Vooral voor zwaarder games heb je dit geheugen nodig.

Het opslaggeheugen in een game computer is belangrijk

 

Een game computer heeft opslagruimte nodig voor de games die je speelt. Vooral als je van plan bent games en programma’s op te slaan op de computer. Je zou kunnen kijken naar een game computer die SSD opslag combineert met gewone opslag. SSD is een nieuwe techniek van opslaan.

Je kunt ook kiezen voor een game computer die genoeg opslaggeheugen heeft, maar als je het combineert dan behoudt de snelheid van de SSD en heb je altijd genoeg ruimte voor alle games.

Let op de aansluitingen van de game computer

 

Als je een game computer besluit te kopen dan kan de HDMI-aansluitingen belangrijk zijn. Je wilt als gamer in een hoge resolutie kunnen gamen. USB 3.0 is geschikt.